DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

De Buitenpoort

 

In verpleeghuis Heijendaal bevindt zich De Buitenpoort. Bij deze somatische dagbehandeling kunt u terecht als u lichamelijke problemen hebt. Ook wordt hulp geboden aan mensen die op een ander vlak specifieke ondersteuning nodig hebben. Denk hierbij aan revalidatie na een hersenbloeding of na een gebroken been.

 

Somatische dagbehandeling is gericht op cliënten met lichamelijke problemen. Wie specifieke ondersteuning (bijvoorbeeld bij revalidatie na een CVA of TIA) nodig heeft, kan hier eveneens terecht. Speerpunten op de dagbehandeling zijn het zo zelfstandig mogelijk functioneren, het bieden van dagstructuur,  het leren omgaan met beperkingen en het voorkomen of vertragen van achteruitgang. Dat maakt het mogelijk dat u zo lang mogelijk thuis blijft wonen.

 

Het dagprogramma begint met fysieke training onder leiding van een fysiotherapeut of psychomotorisch therapeut. De verzorgenden begeleiden cliënten vervolgens met gezamenlijke activiteiten. Creativiteit, spel en geheugenfitness maken deel uit van het aanbod.

 

 

DrieGasthuizenGroep Sociaal