12-uurs Werkconferentie
‘Verbinding van(uit) Kwetsbaarheid’

16 april 2019

In 2018 zijn 15 bestuurders (waaronder die van DrieGasthuizenGroep; Angela Jansen en Karin Reesing) van Zorginstellingen uit de regio Arnhem/Liemers/Overbetuwe tot de conclusie gekomen dat zorg aan kwetsbare ouderen anders moet. Een gemêleerde groep heeft namens de deelnemende organisaties daartoe inmiddels een tweetal werkconferenties georganiseerd.

12-uurs Werkconferentie ‘Verbinding van(uit) Kwetsbaarheid’

Het accent tijdens de 12-uurs werkconferentie van 18 maart 2019 lag in de ochtend op bespreking van casuïstiek rond complexiteit en dilemma’s in de zorg voor kwetsbare ouderen. In de middag is de voortgang van concrete projecten, die zijn geformuleerd om de zorg naar een hoger niveau te tillen, besproken. Vanuit beloften zijn er namelijk, in de zomer van 2018, concrete projecten opgepakt en uitgewerkt.
Daarnaast is de aanpak van deze bijeenkomsten zeer waardevol gebleken in het verbeteren van de onderlinge contacten, het delen van kennis en het vanuit andere perspectieven bezig zijn met taaie vraagstukken. De groep kenmerkte zich door de grote betrokkenheid en inspiratie waarmee de dag werd vormgegeven. Bijgevoegde video geeft een sfeerimpressie van de bijeenkomst en inspirerende opinies van enkele deelnemers.

‘Verbinding van(uit) Kwetsbaarheid’ krijgt een vervolg via kleinere groepen en binnen organisaties zelf alsmede via een 3e conferentie in het najaar van 2019.