DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 •  

  DAGBESTEDING OP MAAT BIJ DE BONTE SPECHT

 •  

  GENIET VAN UW EIGEN WOONZORGSTUDIO IN DRIE GASTHUIZEN

 •  

  ZORG THUIS ZO GEREGELD MET DRIEGASTHUIZENGROEP

 •  

  KLINGELPOORT NODIGT U UIT!

 •  

  LAAT UW BOODSCHAPPEN THUISBEZORGEN DOOR EXTRA SERVICES

 •  

  TE HUUR IN WATERGAERDE

 
 
De Gelderlander | Een ansichtkaart, wie doet dat nog

Tekst: Berrie van Helden | Bewoners van zorgcentrum Drie Gasthuizen in Arnhem ontdekten gisteren tot hun grote verassing voor het eerst in lange tijd een mooie, persoonlijk aan hen gerichte ansichtkaart in hun brievenbus.

,,Ik hoop dat zij dit als een cadeautje zien. Zo is het bedoeld. Wij de ansicht zelf in een enveloppe gedaan en daarop de naam en het adres van de bewoner geschreven. Om het persoonlijk te maken”, zegt tekstschrijver Freekje Mollenhof uit Arnhem.

Samen met Pepijn Stegeman verblijdde zij gisteren 125 bewoners van het woon-zorgcentrum. Mollenhof: ,,Ik weet zeker dat veel bewoners al heel lang geen persoonlijke post meer hebben gehad. Wij willen de mensen een hart onder de riem steken. En wij vinden het gewoon leuk een ansichtkaart te geven. Lekker ouderwets in dit digitale tijdperk.”

Mollenhof en Stegeman zijn nog niet uitgeschreven. ,,Mijn droom is het elke bewoner van Arnhem een persoonlijke kaart te sturen. Wie doet dat tegenwoordig nog. Het is gewoon leuk een ansicht aan jou gericht in jouw brievenbus te vinden. En vind je het niet leuk, dan gooi je de kaart toch gewoon weg.”

Via oproepen op Facebook heeft het duo 500 onbeschreven ansichten ontvangen. Daar zaten ook zelfgemaakte kaarten bij. Op 3 november houden ze in Grand café Metropole in de Steenstraat een schrijfavond. ,,We hebben de leestafel gereserveerd. Wie ons wil helpen met schrijven, kan zich aanmelden via info@freekjes.nl.”

Voor de teksten gebruiken ze gedichten, delen uit liedjes of gewoon persoonlijke dingen. ,,Ik schrijf vaak op wat ik die dag heb gedaan. Dat maakt het nog persoonlijker”, zegt Mollenhof.

Het idee ontstond een paar weken geleden spontaan. ,,Ik ben tekstschrijver. Pepijn is fietskoerier. We kwamen op het idee zomaar tien ansichtkaarten door hem te laten bezorgen. We riepen een straatnaam en een huisnummer. Daar zochten we een naam bij. Zo hebben tien mensen een ansicht gekregen. Wij wilden het op een zinvoller manier doen en hebben verzorgingshuizen aangeschreven. We kregen een leuke reactie van Drie  Gasthuizen. Daarom zijn we daar deze week naartoe geweest.”
Ansichten en postzegels kunnen naar Emmastraat 60, 6828 HH in Arnhem.
Foto: Erik van't HofFreekje Mollenhof en Pepijn Stegeman bezig met de ansichtkaarten.


 

Andere recente artikelen
/fotos/txd1parago-logo-cmyk-655x295.jpg
Parkinsoncafé 20 november 2018: met fysiotherapeut Linda Vorstenveld over bekkenbodemproblematiek
Vrijdag 16 November - Op dinsdag 20 november a.s. opent DrieGasthuizenGroep opnieuw een Parkinsoncafé. De bijeenkomst voor mensen met de ziekte Parkinson, hun familie, mantelzorgers en geïnteresseerden vindt die dag van 13.30 tot 16.30 uurplaats in woonzorgcentrum Heijendaal, St.... lees meer →
/fotos/rucpadvertentie-open-dag-arnhemse-koerier-264-x-186-mm.jpg
17 november open dag Drie Gasthuizen en Watergaerde
Maandag 12 November - Op zaterdag 17 november opent woonzorgcentrum Drie Gasthuizen zijn deuren voor het publiek! Van 10.00 tot 14.00 uur kunt u kennismaken met alle diensten en faciliteiten van het woonzorgcentrum aan de Rosendaalseweg 485 in Arnhem. Tevens is er van 10.00 tot 11.30 uur open huis in... lees meer →
/fotos/5ygzschermafbeelding-2018-11-10-om-11.38.20.png
Dag van de mantelzorg: José Bliekendaal is er elke dag, voor haar moeder
Zaterdag 10 November - Mantelzorg is onmisbaar in het dagelijkse leven van ouderen, mensen met een ziekte of handicap. Om die reden worden mantelzorgers jaarlijks op 10 november in de spotlights gezet. Mantelzorg mag naam hebben, vindt ook de DrieGasthuizenGroep. Als professional in zorg voor ouderen... lees meer →
/fotos/jgzlrvt.jpg
Nieuwe leden raad van toezicht
Zaterdag 27 Oktober - Per 1 november zijn Sander van Bodegraven en Madelon Verholen benoemd tot lid van de raad van toezicht van DrieGasthuizenGroep. De raad bestaat dan uit zes leden.Sander van Bodegraven heeft ruime ervaring in de publieke en private sector met bovenal een grote binding met de stad... lees meer →
Nieuwsarchief
Bekijk het gehele nieuwsarchief.
DrieGasthuizenGroep Sociaal