Hulp bij
uw huishouden

Woont u zelfstandig? En wilt u dat het liefst zo lang mogelijk blijven doen? Dat begrijpen we als geen ander. Wij zijn er om u te helpen en dat doen we graag. Want in sommige situaties kan een helpende hand een enorme uitkomst bieden Wanneer u een dagje ouder wordt en niet alles zelf meer kunt bijvoorbeeld. Of bij ziekte of een beperking. Samen bepalen we wat u zelf nog kunt, en waar u hulp bij kunt gebruiken. Voor tijdelijk, of voor vast.

Hulp bij het huishouden

Een helpende hand

Stofzuigen, strijken, afwassen, uw bed opmaken zijn allemaal terugkerende huishoudelijke taken die niet altijd even makkelijk meer gaan. Hulp nodig? Onze zorgmedewerkers staan voor u klaar. Met frisse energie pakken ze aan en klaren ze de klussen. Bovendien kunnen we u bijvoorbeeld helpen bij het verwarmen van een maaltijd. Alles in overleg natuurlijk. Gemak dient de mens.

Het was wel even een drempel: hulp aanvragen! Dat kan ik allemaal toch zelf nog wel? Maar nu merk ik dat de boel toch beter loopt. Ha lekker, een fris huis!

Hulp aanvragen. Zo geregeld!

Er zijn verschillende mogelijkheden voor hulp bij het huishouden, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Soms heeft u recht op toewijzing; soms ontvangt u hulp waarbij een toelage geldt.*

Toewijzing aanvragen
De consulent of wijkcoach van uw gemeente beoordeelt of u in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning. Ja? Dan ontvangt u een toewijzing.

Toelage
Geen toewijzing, toch huishoudelijke hulp? In sommige gemeenten kunt u huishoudelijke ondersteuning aanvragen via de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT), maar ook met een PGB of WLZ of als particulier kunt u via ons huishoudelijke ondersteuning ontvangen. De uitvoering van de hulp bij het huishouden verschilt per gemeente. We helpen u graag bij uw aanvraag en het bekijken van de voorwaarden.

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure neemt u contact met ons op.

Contact