Familieparticipatie
We houden lijnen kort

Goede communicatie met familie. Zo belangrijk! Daarom maken wij gebruik van Familienet, een soort ‘Facebook’ in de zorg. Als cliënt krijgt u een eigen persoonlijke, beveiligde pagina op internet. Zo kunnen u, uw familie en onze medewerkers informatie met elkaar delen.

Familieparticipatie

Altijd op de hoogte van elkaar

Met familienet is iedereen goed op de hoogte van wat er speelt. Dat verbetert de samenwerking! U, uw familie en zorgmedewerkers staan nauw in contact met elkaar. Op een eenvoudige manier kunnen berichten, foto’s, video’s, documenten en een agenda met elkaar gedeeld worden. Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • foto’s delen van de muziekmiddag;
  • uitnodigingen versturen voor het kerstdiner;
  • een bericht plaatsen over een gebeurtenis op de woongroep;
  • bezoekjes plannen via de agenda, zodat de medewerkers van de afdeling op de hoogte zijn.

De eerste contactpersoon is de enige persoon die overige familie en vrienden kan toevoegen aan uw pagina.

‘Caren zorgt’ – uw persoonlijke zorgportal

Uw omgeving vindt het fijn om te weten hoe het met u gaat. Naast Familienet (van sociale aard) werken wij ook met ‘Caren zorgt’; een digitale dienst voor een persoonlijk zorgportal. Dit portal helpt bij het goed organiseren van uw zorg, bijvoorbeeld bij mantelzorg bij u thuis of bij mantelzorg op een van onze locaties.

In het zorgportal kunnen u, uw mantelzorger(s) en uw wijkverpleegkundige met elkaar communiceren en informatie delen. Ook is er een agenda om taken te plannen. Zo blijft iedereen op de hoogte en worden taken goed verdeeld. Als u wilt, kan de wijkverpleegkundige uw gehele thuiszorgplanning in uw portal zetten.

De dienst is gratis voor onze cliënten.