Kortdurend verblijf
Komt u logeren?

Heeft u een tijdelijk verblijf nodig in een veilige woonomgeving, bijvoorbeeld na een operatie of bij ziekte? Kom dan logeren. Een goede oplossing!

Logeren

Een rustig herstel

Bent u net geopereerd, maar heeft u nog nabije zorg nodig? Wilt u lekker tot rust komen in een veilige omgeving? Aansterken na een ziekenhuisopname? Bij DrieGastHuizen kunt u terecht voor een overnachting van één dag tot enkele weken, op basis van logies of pension. Heeft u meer zorg nodig? Op locatie Heijendaal bieden we ook intensieve zorg. Ook andere incidentele vormen van logeren zijn mogelijk: bijvoorbeeld voor mensen met dementie of mensen met een lichamelijke aandoening. U kunt ook overnachten als u beschikt over een Wlz-indicatie.

Op adem komen

Niet alleen u heeft de gelegenheid om even op adem te komen. Dat geldt ook voor uw familieleden en mantelzorgers: zij worden even ontlast van hun dagelijkse zorg. Het is ook mogelijk om regelmatig één of twee dagen te komen logeren: zo heeft uw mantelzorger structureel even ‘vrijaf’.

Wij kunnen met een gerust hart even op vakantie. Mijn moeder wordt perfect verzorgd tijdens haar verblijf.

Respijtzorg

DrieGasthuizenGroep biedt respijtzorg in de vorm van logeren aan. Deze vorm van kortdurend verblijf is bedoeld om uw mantelzorger tijdelijk te ontlasten. De periode van uw opname zal met uw huisarts worden bepaald. Het kan gaan om een paar dagen of weken. Voor respijtzorg heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) van de gemeente. De respijtzorg wordt ook vergoed vanuit de Wmo, wel geldt er een inkomensafhankelijke bijdrage.

Uw verblijf

De appartementen en kamers zijn eenvoudig ingericht, volledig gestoffeerd en voorzien van televisie, koffieapparaat, telefoonaansluiting, persoonlijk alarmeringssysteem enzovoort. Ze zijn rolstoeltoegankelijk, geschikt voor zorgbehoevenden.

Bovendien kunt u gebruikmaken van activiteiten en services, zoals het restaurant, de kiosk en bijvoorbeeld muziekavonden.

Naasten en andere betrokkenen

Wij bieden ook de mogelijkheid aan naasten en betrokkenen om te logeren, inclusief maaltijdvoorziening.

 

Logeren regelt u zo

Wilt u logeren bij DrieGasthuizenGroep? Financieel regelt u het zo:

  • op basis van persoonsgebonden budget
  • op basis van zorg in natura met ondersteuning van een thuiszorgindicatie
  • door zelf de kosten te dragen
  • in sommige gevallen worden kosten door zorgverzekeraars vergoed

We adviseren u graag over de mogelijkheden voor een oplossing op maat.

Contact opnemen