DrieGasthuizenGroep.nl

- A A A +

 

Naar beneden

              Wonen + Zorg – Verblijfsindicatie =

Uw eigen woonzorgstudio bij DrieGasthuizenGroep

Vroeger was het vanzelfsprekend dat je naar een verzorgingshuis ging als je op leeftijd raakte en wat minder goed ter been was. Hoe anders is de werkelijkheid tegenwoordig. De ouderenzorg in Nederland is drastisch aan het veranderen. De overheid is van mening dat mensen steeds langer thuis moeten kunnen blijven wonen. Als gevolg daarvan komt een toenemend aantal ouderen niet meer in aanmerking voor het wonen in een verzorgingshuis, omdat dit niet langer wordt vergoed vanuit de AWBZ. Zij krijgen geen verblijfsindicatie (meer) voor een verzorgingshuis.  

Thuis blijven wonen lijkt dan de enig overgebleven optie. Maar wat als dat niet (meer) gaat? Omdat u zich eenzaam voelt of onveilig. Dan is een woonzorgstudio in een van de gastvrije woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep een uitkomst.   

Met een woonzorgstudio kunt u namelijk zelfstandig blijven wonen binnen de beschermde omgeving van een woonzorgcentrum. Het mooie van een woonzorgstudio is dat u ook terecht kunt zonder  een verblijfsindicatie voor een verzorgingshuis. Het enige dat u nodig heeft, is een indicatie voor (thuis)zorg.

Voor wie is een woonzorgstudio bedoeld?
Krijgt u geen indicatie (meer) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor verblijf in een verzorgingshuis, maar komt u wel in aanmerking voor thuiszorg? Of heeft u een persoonsgebonden budget? Dan bent u van harte welkom in een appartement in een van de gastvrije woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep. 

Wat houdt het huren van een woonzorgstudio in?
Met een woonzorgstudio huurt u een zorgvriendelijk appartement in een van de woonzorgcentra van DrieGasthuizenGroep. U betaalt zelf uw huur, energie- en servicekosten. Daarnaast kunt u gebruik maken van de voorzieningen die het woonzorgcentrum biedt, zoals het restaurant, de winkel, de wasservice e.d. Afhankelijk van de dienst betaalt u hiervoor een bijdrage. DrieGasthuizenGroep verzorgt de verhuur van uw woonzorgstudio en levert u op elk moment de zorg die u nodig heeft. Zo kunt u dus gebruik blijven maken van de voordelen van het wonen in een woonzorgcentrum. 

Wat kost een woonzorgstudio en wat krijg ik daarvoor?
Een woonzorgstudio is er voor ieder budget. Vanaf € 350 (exclusief extra voorzieningen) huurt u een zorgvriendelijk appartement in een van onze gastvrije woonzorgcentra. Voor dat bedrag heeft u uw eigen woonzorgstudio met douche, toilet en pantry. Afhankelijk van uw inkomen komt u in aanmerking voor huurtoeslag. In alle woonzorgcentra worden activiteiten georganiseerd waaraan u, tegen een geringe vergoeding, kunt deelnemen. De huishoudelijke hulp en zorgverlening wordt uitgevoerd binnen de indicatie die u heeft vanuit WMO of AWBZ. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen. 

Is een woonzorgstudio iets voor mij?
Bent u op zoek naar een veilige woonomgeving in de nabijheid van zorg? Gaat het koken van uw maaltijden of het schoonhouden van uw huis u niet meer zo gemakkelijk af? Of bent u juist op zoek naar meer sociale contacten? En hebt u het gevoel dat dit in uw huidige woonsituatie niet of onvoldoende mogelijk is? Dan is een woonzorgstudio van DrieGasthuizenGroep wellicht een uitkomst voor u. 

Zorgeloos Wonen arrangement
Wilt u gebruik maken van aanvullende diensten, zoals warme maaltijden, het wassen van uw kleding of een klussendienst? Maak dan gebruik van het Zorgeloos Wonen arrangement van Extra Services. Dit betreft een 'all inclusive' woonpakket. Mensen huren dan een woonzorgstudio met een vast pakket aan services vanaf € 825 per maand. Dit zijn de kosten voor de huur, servicekosten, huishoudelijke hulp (40 minuten per week), linnenpakket, huismeesterservices (veiligheidsronde, onderhoud van algemene ruimtes en centrale voorzieningen) en 4 warme maaltijden per week in het restaurant. Mocht een bewoner iets meer willen dan dit of iets anders, dan is maatwerk mogelijk. Voor iedere portemonnee is er volop keuze uit het aanbod van Extra Services. Lees hier de folder. 
 

Wonen in een woonzorgstudio van DrieGasthuizenGroep kan op twee mooie locaties in Arnhem-Noord: Hoogstede en Drie Gasthuizen. 

Wilt u meer weten over de woonzorgstudio’s van DrieGasthuizenGroep? Bekijk dan de folder of raadpleeg de medewerkers van het KlantContactCentrum. Zij staan u graag te woord. Telefonisch op  (026) 354 94 15 of per e-mail: klantcontactcentrum@driegasthuizengroep.nl

Naar boven

DrieGasthuizenGroep Sociaal